BLANTERSWIFT101

HMMM! SALÇALI BİFTEK...

16 Ekim 2008 Perşembe


Bu muhteşem lezzeti Portakal Ağacı'nda gördüm ama üzerinde kendi damak tadımıza göre birkaç ufak değişiklik yaptım. İlk denemem harikaydı, teşekkürler Portakal ağacı! Teşekkürler Hatice! Henüz nasıl yapıldığını çözemediğim için sizi Sevgili Hatice'nin sitesine yönlendiremiyorum. Bunun için Hatice'den özür diliyorum.

Şimdi gelelim O MUHTEŞEM LEZZETİN TARİFİNE...

SALÇALI BİFTEK...



Ben herşeyi göz kararı yaptım.
Önce biftekleri çok az zeytinyağında arkalı önlü kızarttım.
Daha sonra üzerine biraz sıcak su ilave edip iyice pişmelerini sağladım.



Ayrı bir kapta 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 su bardağı kaynamış su ile ezip üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ettim.



Bu sosu, suyunu çekip iyice pişmiş olan bifteklerin üzerine ekledim.
İsterseniz bundan sonra da fırına verebilirsiniz. Hatta üzerine kaşar ilave edip, lezzetini ve aynı zamanda kalorisini daha da arttırabilirsiniz.
Tercih tamamen size kalmış! Yanında da karnıbahar ograten! Patates, pilav gibi değişik tercihler de gene size kalmış.

Afiyet Olsuuuunnn... :)

Bu Blogda Ara