BLANTERSWIFT101

Tarihi manzaralı bir beyaz meyhane

13 Mart 2016 Pazar

İstanbul'un kalabalığından sıkılanlar kafalarını dinleyebilecekleri tarihi İstanbul manzaralı ve birbirinden lezzetli deniz ürünleri sunan Eleos Restoran'a uğruyorlar.

Eleos Restoran Rum ve Ermeni mutfağının lezzetleriyle İstanbul'un harika manzarasını ziyaretçilerine sunuyor. İstanbul'un kalabalığından veya şehir hayatının kaosundan çıkmak isteyenler Eleos'un Taksim'deki Beyoğlu Hıdivyal Palas şubesine  veya Yeşilköy şubesine uğrayabilirler. Uzmanlar.com gibi birçok web sitesinde en iyi balık restoranlarından biri olarak sunulan restoran için rezervasyon almak gerekebiliyor. Pera'dan geçerken uğramak isteyebileceğiniz restoran ziyaretçilerine harika bir deniz manzarası sunuyor. Eleos'dan bakarken Haydarpaşa'yı, Boğaziçi'ni, Kız Kulesi'nden Selimiye'ye kadar bir tarihi manzara keyfi de sürebilirsiniz. Deniz ürünleri ağırlıklı restoran ayrıca butik restoran olarakta hizmet veriyor.
                      
                                             Lezzetli balıkları yerken enfes bir manzara sizi bekliyor.                        
İçkiler ve şarablar sunuma hazır.
       Eleos restoran sahipleri işe başlarlarken eski Rum meyhanelerinden ilham almışlar. Bu yüzden Yunanistan'daki fuarları da sürekli takip ediyorlar. Eleos restoran Ege'den getirdikleri otlarla Yunan mutfağı klasikleri yanında birbirinden leziz tarihi Ermeni mezelerini müşterilerine sunuyor. Eleos kelime anlamı ile Eski Yunanca'da 'merhamet' anlamına geliyor. Eleos'a ayrıca 'beyaz meyhane' de deniyor. Bunun sebebi insanları Ege'de hissettiren  beyaz duvarları. Beyaz iç mimari Ege'de çok kullanılan bir mimari özellik. Beyaz Duvarlar ayrıca mavi çinilerle süslenmiş. Eski İstanbul meyhane fotoğrafları da duvarları süslüyor. Restoran kahve severlere de tarçınlı, sakızlı ve sade Türk Kahvesi sunuyor.
Birbirinden lezzetli Ermeni üsulü mezeler.
Mavi ve beyaz Eleos'un renkleri.
       Eleos'un şeflerinden Ergün Akdemir iyi balık ızgara yapmanın püf noktalarını anlatırken ızgaranın temizliğine dikkat çekerek başladı. ''Ateşi balığa göre ayarlamalısınız'' dedi. Balığın bir pişerken birde servise sunulurken çevrilmesini salıklayan Akdemir balığın aksi takdirde dağılabileceğini belirtti. Şef ''Bizim mutfağımızda genel olarak deniz levreği, deniz çuprası, isteğe göre kalkan, barbun, palamut gibi balıklar pişiyor.'' diye devam etti. Şef Akdemir  spesiyal olarak beğendili balık, midye saganaki,kalamar tava, körili ahtapot ve restorana özel 'Eleos balık' menülerini saydı. Klasik kağıtta balık ve kılıç şişi de ekledi. Ergün Akdemir kısaca kılıç şiş tarifi verirken bir şef olarak müşterinin tepkileri hoşumuza gidiyor diye belirtti. Çerkez ezmesi ve kabak tarama mezelerimiz beğeniliyor derken kısaca kabak tarama tarifini de anlattı.
       
Haber: Multimedya
Kamera: Faruk Aydıner

Bu Blogda Ara