BLANTERSWIFT101

Yorgun İş Kadını Yemeği Kremalı Çorba veeeeeeee Kırlı Kızartması...

16 Eylül 2008 Salı
Merhabaaa,
Dün akşam iftar yemeğinde hem çok hafif, hem de yapması çok kolay, hem de bir o kadar da lezzetli olan Kırlı yemeğini yaptım. Çok sıkıştığınızda 5 dk.içinde hazırlayabileceğiniz çok basit ve pratik bir yemek. Adı sakın sizi yanıltmasın, öyle kızartmayla felan yakından uzaktan alakası yoktur. Bu sanırım Ege Yöresine ait bir yemek. Ben bu yemeği Aydın'lı çok yakın bir dostumuzdan öğrenmiştim, kulakları çınlasın, Allah sağlık versin, Nesrin Teyze'ciğim.

İsterseniz önce Çorba...



-) 3 kaşık un ve 3 kaşık yağı (ben tereyağı kullandım) kavuruyoruz.

-) Un kavrulunca üzerine 6 bardak su ekliyoruz.

-) O kaynayınca 1 bardak sütle 1 yumurtanın sarısını çırpıp onu da ekliyoruz. Biraz kaynayınca tuzunu koyuyoruz ve üstüne kırmızı toz biber yakıp COZZZZZZZZZZZ'latıyoruuuzzz. :) İşşşşşte bu kadar.

Gelelim Diğer Basit ve Lezzetli Yemeğimize...

KIRLI KIZARTMASI...



-) 4-5 adet patlıcanı hiç soymadan büyük büyük parmak şeklinde doğrayıp tencerenin dibine diziyoruz.

-) Üstüne biber (ben çarliston severim) büyük büyük doğruyoruz.

-) Onun da üstüne büyük büyük 4 parçaya böldüğümüz domatesleri doğruyoruz. İşte bu kadarrr.
-) 1 çay bardağı zeytinyağı ve biraz da tuz. Tamamdır. Yakın altını, kapatın kapağını kendi kendine pişsin. (Yerken üzerine isteğe göre sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz, daha lezzetli oluyor)
NOT: Hiç su koymanıza gerek yok, domatesin kendi suyu yetiyor, zaten.

Hmmmm... Afiyet Olsunnn...

(Mutfakta biri mi vaarrr... :)) )

Bu Blogda Ara